ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή! Πρόστιμο 10.000 σε 65χρονη γιατί πωλούσε προσωπικά της αντικείμενα για να ζήσει!

Ντροπή! Πρόστιμο 10.000 σε 65χρονη γιατί πωλούσε προσωπικά της αντικείμενα για να ζήσει!

Διαβάστε την συγκλονιστική ιστορία μιας καρκινοπαθούς από την Θεσσαλονίκη η οποία συνελήφθη παραμονές Χριστουγέννων και πέρασε ατελείωτες ώρες στην Αστυνομία. Γροθιά στο στομάχι τα όσα περιγράφει η ίδια για την περιπέτεια της!

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ… ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΜΙΑ 65ΧΡΟΝΗ!

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη. Μια 65χρονη καρκινοπαθής πουλούσε στη λαϊκή αγορά της Κίμωνος Βόγα προσωπικά της αντικείμενα, όπως μια γυάλινη κανάτα, ένα δίσκο σερβιρίσματος και κάτι άλλα… ψιλολόγια.

Εκεί την εντόπισαν αστυνομικοί και την συνέλαβαν! Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ!

Το θέμα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Διηγήθηκε η γυναίκα στην εφημερίδα: «Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν».

Σύμφωνα με την περιγραφή της: «Ήρθαν αστυνομικοί στις 22 Δεκεμβρίου, μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;
Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα».

Και ύστερα;

«Γελούσα. Όταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα»!!!

Σχετικές ειδήσεις