ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με έξι νεκρούς μετανάστες

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με έξι νεκρούς μετανάστες

Το Λιμενικό Σώμα έχει ανασύρει έξι σορούς στην περιοχή Ακρωτηρίου Πράσσο στη Σάμο – Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός διασωθέντα

ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ ΣΟΡΟΥΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Την ώρα που φυσούν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίου και το νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα, μια ομάδα μεταναστών προσπάθησε να «τιθασεύει» τα άγρια κύματα στην αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο.

Νέο και όχι παλαιότερο -όπως ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις των λιμενικών- είναι τελικά το ναυάγιο με τουλάχιστον έξι νεκρούς μετανάστες - πρόσφυγες που εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου (16/01) στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσσο στη Σάμο.

Στελέχη του λιμενικού σώματος με περιπολικό σκάφος εντόπισαν τις σορούς έξι άτυχων μεταναστών. Μετά από προσπάθεια, κατάφεραν να ανασύρουν τα πέντε άτομα, δύο άντρες και τρεις γυναίκες, ενώ λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατόν να ανασυρθεί και η έκτη σορός, η οποία βρίσκεται σε βραχώδη περιοχή.

Επίσης, σε κοντινή παραλία στην περιοχή εντοπίστηκε ένας διασωθείς μετανάστης, ο οποίος κατά δήλωσή του επέβαινε σε σκάφος με άλλους 17 μετανάστες και πρόσφυγες, το οποίο βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκαν οι σοροί των μεταναστών.

Ο μετανάστης που βρέθηκε σώος αναγνώρισε ότι οι σοροί που περισυνελέγησαν από το λιμενικό ήταν άτομα που επέβαιναν μαζί του στο μοιραίο σκάφος. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σχετικές ειδήσεις