ΕΛΛΑΔΑ

Φονική κακοκαιρία με έναν νεκρό στις Σέρρες

Φονική κακοκαιρία με έναν νεκρό στις Σέρρες

Νεκρός ανασύρθηκε 47χρόνοςοδηγόςμέσα απο το όχημα που έπεσε σε χείμαρρο στο νομό Σερρών.

Νεκρό ανέσυραν δύτες της ΕΜΑΚ άντρα από το όχημα που έπεσε στο ρέμα Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, ενώ οι εξονυχιστικές έρευνες στην παράκτια περιοχή δεν οδήγησαν στην ανεύρεση άλλου ανθρώπου. Το όχημα έχει ανασυρθεί με γερανό της αστυνομίας και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης του νεκρού που ανέσυραν οι δύτες.

Tα ορμητικά νερά χειμάρρου, μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρέσυραν το αυτοκίνητο, ενώ τονίζεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, (5 πυροσβέστες με δύο οχήματα) και τέσσερις δύτες της ΕΜΑΚ.

Πολλά τα προβλήματα σε όλη τη χώρα

Ο χειμώνας άρχισε να δείχνει τα... δόντια του δημιουργώντας προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των ισχυρών καταιγίδων, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στην Αττική οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν αρκετές ζημιές με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί συνολικά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους καθώς και για κοπές δένδρων.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

Στο Ναύπλιο οι κάτοικοι πέρασαν εφιαλτικές ώρες, με τη θάλασσα να βγαίνει στη στεριά και τους ισχυρούς ανέμους να καταστρέφουν περιουσίες.

003 534 355 1

Στη Διάβα Καλαμπάκας η κεντρική γέφυρα του Πηνειού κατέρρευσε σαν να είναι από... χαρτί, εξαιτίας των χθεσινών σφοδρών ανέμων και βροχοπτώσεων.

gefyra 2 copy

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο απέκλεισε τον δρόμο, καθώς η διέλευση από τη γέφυρα είναι αδύνατη και η επικοινωνία με τα χωριά πάνω από τη Διάβα θα γίνεται μέσω Σαρακίνας ή μέσω Μουργκανίου

Στη Λάρισα, το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε μια τεράστια λίμνη, με το νερό να ξεπερνά σε μερικά σημεία ακόμα και τους 10 πόντους, με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ και της Πυροσβεστικής, αλλά και καταστηματάρχες και απλούς πολίτες να προσπαθούν να περιορίσουν το πρόβλημα.

0f3r2ve

Στη Λέσβο υπερχείλισε τα ξημερώματα ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων.

Στην Ήπειρο μετά τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών. Επίσης, προβλήματα προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο του νομού λόγω πτώσεων βράχων τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

2447095

Στη Θράκη προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από το απόγευμα του Σαββάτου, με την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους να αφήνουν πίσω τους καταστροφές.

komotini 4

Προσκρούσεις σκαφών και πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων

Στα Μέθανα έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του σκάφους ΤΙΤΙ την ώρα που ελλιμενιζόταν, με αποτέλεσμα να προσκρούει συνεχώς στο λιμάνι. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν τόσο στο σκάφος όσο και στο λιμάνι, όμως δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο Πέραμα το φορτηγό AHTI R, που ήταν προδεδμένο στον θαλάσσιο χώρα μπροστά από το ναυπηγείο Ψυχάλ, προσέκρουσε στο επίσης προσδεδεμένο φορτηγό LA JOIE.

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές, αλλά δεν κινδύνευσε κανείς ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους των δύο πλοίων απαγορεύτηκε, μέχρι να προσκομιστούν βεβαιωτικά διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από νηογνώμονες.

Στην Ελευσίνα απεκόπησαν οι κάβοι πρόσδεσης πλοίων τα οποία ελλιμενίζονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα κάποια να προσκρούσουν μεταξύ τους και άλλα να προσαράξουν.

Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Σχετικές ειδήσεις