ΕΛΛΑΔΑ

«Μυρίζει μπαρούτι» στο Σχιστό για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων (photos)

«Μυρίζει μπαρούτι» στο Σχιστό για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων (photos)

Τεταμένο είναι το κλίμα στην περιοχή του Σχιστού το πρωί της Δευτέρας καθώς πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις υπέρ και κατά τηςδημιουργίας Κέντρου ΜετεγκατάστασηςΠροσφύγων. Παρούσα είναι μεγάλη η δύναμη της Αστυνομίας, σε απόσταση αναπνοής διαδηλώνουν μέλη της Χρυσής Αυγής, αντιξουσιαστές και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Σχιστού, όπου ήταν προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση για τις 11 το πρωί.

2sxisto

Περίπου 100 μέλη της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους βουλευτές της Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, βρίσκονται επί της Λεωφόρου Σχιστού ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα, στη Γρηγορίου Λαμπράκη διαδηλώνουν αντιεξουσιαστές και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

1sxisto

Στο σημείο βρίσκονται περισσότερες από 8 διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνονται συνεχώς προς αποφυγή επεισοδίων.

Την αντιφασιστική συγκέντρωση έχει οργανώσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» και προσθέτει ότι «Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών».

Στις 12:30 το μεσημέρι, η επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α και Β Πειραιά, έχει προγραμματίσει ανάλογη συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών. «Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας, να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη επιτροπή.

Σχετικές ειδήσεις