ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Φτάνουν στο Σύνταγμα 20 τρακτέρ από τα μπλόκα Νίκαιας και Κάστρου! (pics+vid)

Αγρότες: Φτάνουν στο Σύνταγμα 20 τρακτέρ από τα μπλόκα Νίκαιας και Κάστρου! (pics+vid)

Καθ’ οδόν προς την πλατεία Συντάγματος βρίσκονται αγρότες από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Από το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια και το Κάστρο ξεκίνησαν 20 τρακτέρ για το κέντρο της Αθήνας.

Το κομβόι των αγροτικών οχημάτων, λίγο μετά τις 15:30, πέρασε τα διόδια των Αφιδνών και κατευθύνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και του Κάστρου, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής (12/02/2016) έλαβαν το πράσινο φως για να φτάσουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ και να συμμετάσχουν στην πορεία που έχει προγραμματιστεί η ΑΔΕΔΥ για το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε στα μπλόκα που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό, με συγκεκριμένους όρους, αλλά οι εκπρόσωπων των περισσότερων μπλόκων δεν συμφώνησαν, εκτός από τα μπλόκα της Νίκαιας και του Κάστρου, όπως αναφέρθηκε από στελέχη του υπουργείου.

Κατόπιν αυτού, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 20 τρακτέρ, καθώς και τρία-τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά.

Τα τρακτέρ θα παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Σχετικές ειδήσεις