ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: «Ύστατο χαίρε» στον ήρωα συγκυβερνήτη

Πτώση ελικοπτέρου: «Ύστατο χαίρε» στον ήρωα συγκυβερνήτη

Η Ελλάδα αποχαιρετά τα παλικάρια της που τόσο άδικα χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος

Πέπλο πένθους έχει πέσει πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις που θρηνούν για το χαμό τριών αξιωματικών.

Ο Κυβερνήτης, Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Συγκυβερνήτης, Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ναυτίλος, Ελευθέριος Ευαγγέλου βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο Agusta Bell 212 έπεσε στη νήσο Κίναρο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το τελευταίο «αντίο» στον συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου θα πουν στις 13:00 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι στην Άρια Ναυπλίου.

Η εξόδιος ακολουθία για τον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο συγκυβερνήτης στην τραγωδία με το ελικόπτερο Agusta Bell, ήταν μόλις 34 ετών, παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού, ηλικίας 4,5 ετών, και σε λίγο καιρό, εάν η μοίρα δεν έπαιζε αυτό το τραγικό παιχνίδι, θα κρατούσε στα χέρια του και το δεύτερο παιδί του.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου μπήκε τελευταία στιγμή στο Agusta Bell, καθώς το δικό του είχε παρουσιάσει βλάβη.

Το Σάββατο η Ελλάδα «αποχαιρέτισε» τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου, τον 37χρονο υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, στην κηδεία στη Μεταμόρφωση στην οποία έδωσε το παρών η πολιτική και η φυσική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Τη Δευτέρα, τέλος, στις 15:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Ανθυπασπιστή Ευάγγελου Ελευθερίου στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον.

Σχετικές ειδήσεις