ΕΛΛΑΔΑ

Την απομάκρυνση του υπαλλήλου security που εμπλέκεται σε επεισόδιο με αφρικανό επιβάτη ζητά η ΣΤΑΣΥ

Την απομάκρυνση του υπαλλήλου security που εμπλέκεται σε επεισόδιο με αφρικανό επιβάτη ζητά η ΣΤΑΣΥ

Στη γενική κατακραυγή που ακολούθησε τη δημοσίευση του βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένας υπάλληλος security να προσπαθεί βγάλει έναν Αφρικανό επιβάτη από βαγόνι τρένου του ΗΣΑΠ, με «αφορμή» τις αποσκευές του, ήρθε να προστεθεί η αντίδραση της «ΣΤΑΣΥ».

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση της «ΣΤΑΣΥ» καταδικάζει την συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης στο σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφισιάς προς αλλοδαπό επιβάτη χαρακτηρίζοντας την «απαράδεκτη» και ζητά την άμεση απομάκρυνσή του από το δίκτυο της εταιρείας security.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με σχετικό βίντεο που τράβηξε μια επιβάτης, σημειώθηκε σε άδειο συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό της Κηφισιάς και δείχνει υπάλληλο σεκιούριτι να απαιτεί από αλλοδαπό επιβάτη μιλώντας του σε έντονο ύφος να μεταφέρει τη βαλίτσα του στο τελευταίο βαγόνι.

Η διοίκηση της «ΣΤΑΣΥ» τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), της εταιρείας JCB με την οποία συνεργαζόμαστε, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό "Κηφισιά" της γραμμής 1 του δικτύου μας».

Παράλληλα, όπως αναφέρει, ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της.

Σχετικές ειδήσεις