ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: 6.000 πιστοποιημένοι πρόσφυγες περιμένουν να φύγουν από τα νησιά

Βόρειο Αιγαίο: 6.000 πιστοποιημένοι πρόσφυγες περιμένουν να φύγουν από τα νησιά

Την ώρα που οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έχουν προκαλέσει τη μείωση των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια, περίπου 6.000 πιστοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγεςπαραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά της περιοχής.

Τους 4.000 αγγίζει ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο, αν και έχει πιστοποιηθεί.

Μετά και την αναχώρηση χθες το βράδυ (29/02) με το πλοίο της γραμμής 496 ατόμων, απέμειναν 3.297 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν πιστοποιηθεί και μπορούν να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη.

Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν περίπου 600 άτομα που περιμένουν να πιστοποιηθούν σήμερα Τρίτη.

Συνολικά ,ο αριθμός των προσφύγων που μέχρι το μεσημέρι θα βρίσκεται σε καταυλισμούς στο hot spot της Μόριας και στον Καρά Τεπέ και μπορεί να αναχωρήσει για το λιμάνι του Πειραιά, εφόσον τους επιτραπεί, φτάνει τους 3.900. Χθες με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη 496 άτομα ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τη Χίο έφτασε τους 126.

Στη Χίο μέχρι σήμερα το πρωί ταυτοποιήθηκαν 882 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται 1.281 άτομα που διαμένουν στους καταυλισμούς του hot spot της ΒΙΑΛ και στον καταυλισμό της Σούδας.

Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο, πιστοποιήθηκαν 71 νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί βρίσκονται 658 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, η κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένει διαχειρίσιμη.

Σχετικές ειδήσεις