ΕΛΛΑΔΑ

Τους 3.280 έφτασαν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά

Τους 3.280 έφτασαν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά

Τουλάχιστον 3.280 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τη χθεσινή (9/3) απογραφή του Λιμενικού Σώματος, στους 4 χώρους που έχει διαθέσει ο ΟΛΠ όπου έχουν βρει κατάλυμα εκατοντάδες άτομα.

Στις 06:15 το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue Star 1" με 455 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Το πλοίο παρέλαβε 398 άτομα από τη Μυτιλήνη και 57 από τη Χίο.

Μέλη εθελοντικών οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται από νωρίς το πρωί στον χώρο του λιμανιού όπου αναμένεται να διανέμουν ξηρά τροφή.

Στις 09:40 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" μεταφέροντας 307 μετανάστες και πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 1 άτομο από τη Ρόδο, 6 από την Κω και 300 από τη Λέρο.

Αργά την Πέμπτη αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στις 23:35 από Καβάλα, Χίο, Μυτιλήνη Σάμο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος". Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσους μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφέρει το συγκεκριμένο πλοίο από Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με χθεσινή ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει στον ορισμό και άλλων λιμανιών προκειμένου να κατευθύνονται οι προσφυγικές ροές από τα νησιά αλλά και να οριστούν νέου χώροι διαμονής προσφύγων στο λεκανοπέδιο, ώστε να μη δημιουργηθούν συνθήκες μόνιμης διαμονής στο χώρο του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των δημάρχων του λεκανοπεδίου όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών

Σχετικές ειδήσεις