ΕΛΛΑΔΑ

Καριόκα για... ρεκόρ Γκίνες στη Ξάνθη! (photo)

Καριόκα για... ρεκόρ Γκίνες στη Ξάνθη! (photo)

Οι Ξανθιώτες ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν μια παραδοσιακή καριόκα που ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 383 κιλά και πάει ολοταχώς για ρεκόρ... Γκίνες.

Η γιγάντια λιχουδιά θα διανεμηθεί σε κομμάτια την Κυριακή, στο πλαίσιο της Εμπορικής Έκθεσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της ακριτικής πόλης.

Η καριόκα παρασκευάστηκε με αγνά υλικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η τεχνική που εφαρμόζεται από τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία της Ξάνθης, με σκοπό να κατακτήσει την υφήλιο.

karioka 2

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από τις 30 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου 2016.

Η επιτροπή του Γκίνες δεν ήρθε, αλλά σε συνεννόηση με την Περιφέρεια θα σταλεί βίντεο με όλη τη φάση της παρασκευής της για την σχετική πιστοποίηση.

karioka 3

Ένα μεγάλο κομμάτι της τεράστιας καριόκας θα μοιραστεί την Κυριακή ή την ερχόμενη Δευτέρα και στους πρόσφυγες της Νέας Καρβάλας απο το Επιμελητήριο Ξάνθης και τους ζαχαροπλάστες.

Πηγή: maxitisthrakis.blogspot.gr

Σχετικές ειδήσεις