ΕΛΛΑΔΑ

ΟΓΑ: Στην «τελική ευθεία» η πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα

ΟΓΑ: Στην «τελική ευθεία» η πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα

Ο ΟΓΑ βρίσκεται στην «τελική ευθεία» για την καταβολή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, για το 2016.

Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή τόσο του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων, όσο και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνωνκαι Πολύτεκνων Οικογενειών, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή το αργότερο έως τις 22 Απριλίου.

Ακριβής ημερομηνία ακόμα δεν έχει προκύψει, μιας και το κονδύλι των περίπου 180 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να γίνει η καταβολή της Α' δόσης, δεν έχει εκταμιευθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), όμως επικρατέστερη είναι η 22η Απριλίου.

Όμως ο Οργανισμός κινείται στους ρυθμούς της καταβολής της δόσης, μιας και χρειάζεται χρόνος προετοιμασίας για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα. Το γεγονός άλλωστε ότι οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα υπερβούν τις 710.000, καθιστά απαραίτητη την όσο γίνεται καλύτερη προεργασία της συγκεκριμένης διαδικασίας, για να αποφευχθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο.

Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Σχετικές ειδήσεις