ΕΛΛΑΔΑ

Aθήνα - Σπάρτη σε δυο ώρες από τις 18 Απριλίου

Aθήνα - Σπάρτη σε δυο ώρες από τις 18 Απριλίου

Την επόμενη εβδομάδα θα είναι ουσιαστικά έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη, μήκους 46 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, εξετάζεται η περίπτωση να εγκαινιάσει το δρόμο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γι’ αυτό και ακόμα δεν έχει οριστεί η ακριβής ημέρα της παράδοσης. Αν δεν καταφέρει να παραστεί ο πρωθυπουργός, τα εγκαίνια θα γίνουν από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Στην κατεύθυνση προς Σπάρτη συναντά κανείς πρώτα τα διόδια της Πετρίνας και στη συνέχεια τους ανισόπεδους κόμβους Λογκανίκου και Πελλάνας, το Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Πελλάνας, και έπειτα βγαίνει στον κόμβο της Σπάρτης, 2 χιλιόμετρα από την πόλη, στην παλιά εθνική από την Τρίπολη.

Το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη έχει 3 γέφυρες: 2 στον ποταμό Ευρώτα (από 315 μέτρα η καθεμία) και μία στον ποταμό Οινούντα ή Βουτικιώτη (275 μέτρα) κοντά στην έξοδο της Σπάρτης. Στη διαδρομή από Σπάρτη προς Λεύκτρο και πριν το ΣΕΑ Πελλάνας έχει και 2 ημιστέγαστρα.

Μετά την παράδοση του έργου θα φτιαχτεί ο ανισόπεδος κόμβος Αγίου Κωνσταντίνου (στο 22ο χιλιόμετρο) μεταξύ Λογκανίκου και Πελλάνας, που κρίθηκε αναγκαίος για να εξυπηρετήσει την περιοχή Φουντέικα.

Με το νέο δρόμο η απόσταση της Σπάρτης από την Αθήνα θα μειωθεί στις 2 ώρες, γύρω στα 20 λεπτά γρηγορότερα απ' ό,τι με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, και με αυξημένη ασφάλεια.

Τα 46 χλμ. του νέου δρόμου θα απαιτούν περίπου 20 λεπτά. Η διαδρομή Σπάρτη - Μεγαλόπολη θα γίνεται σε 25 λεπτά, το Σπάρτη - Τρίπολη σε 30 και το Σπάρτη - Καλαμάτα σε περίπου 45 λεπτά.

Σχετικές ειδήσεις