ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον 5χρονο που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ (vid)

Κοζάνη: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον 5χρονο που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ (vid)

Σε πολύ άσχημη κατάσταση και με ιδιαίτερα σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε το 5χρονο αγοράκι στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης που έχασε τη ζωή του, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ ενός 72χρονου στο χωριό Άργιλος την Κυριακή του Πάσχα (01/05/2016).

ΤΑ ΔΥΟ ΣΚΥΛΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΑΓΟΡΑΚΙ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 72ΧΡΟΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο Kozanimedia.gr, η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι το ανήλικο παιδί έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, γεγονός που επέφερε και τον τραγικό του θάνατο.

Επίσης τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του 5χρονου.

Στο φως νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ιδιοκτήτη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος της Κοζάνης», μαρτυρίες συγχωριανών του 72χρονου ιδιοκτήτη των δύο σκύλων, αναφέρουν πως τα ροτβάιλερ είχαν επιδείξει και στο παρελθόν επικίνδυνη και βίαιη συμπεριφορά.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, είχαν γίνει και παλαιότερα συστάσεις στον 72χρονο, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Η εφημερίδα, με βάση τα όσα ακούγονται, αναφέρει ότι ο 5χρονος μπήκε στο χώρο που βρίσκονταν τα δύο σκυλιά και όχι τα σκυλιά σε αυτόν και επισημαίνει: «Πάντως ακούγεται παράλογο να έχεις στην ιδιοκτησία σου οκτώ ροτβάιλερ, σκυλιά με τρομακτική δύναμη που χρειάζονται ειδική εκπαίδευση».

«Το παιδί τσίριξε τρεις φορές και μετά σταμάτησε...»

Παράλληλα, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν πολύ κοντά στο τραγικό περιστατικό συγκλονίζουν. Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε διπλανό κτήμα, αναφέρει ότι «το παιδί τσίριξε τρεις φορές και μετά σταμάτησε. Όπως μου είπε η γυναίκα μου το σήκωναν στον αέρα».

Ένας δεύτερος μάρτυρας, περιγράφει πως είδε ένα σκυλί «να τινάζει κάτι σαν μπλούζα κόκκινη».

Ακούστε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της τραγωδίας:

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν το μεσημέρι ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (01/05/2016), όταν για άγνωστο λόγο τα δύο σκυλιά διέφυγαν από τον ιδιόκτητο φράκτη αγροικίας και επιτέθηκαν στον 5χρονο που βρισκόταν στο σπίτι του 72χρονου ιδιοκτήτη.

Βαριά τραυματισμένο το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μια ώρα μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ορίστηκε προανάκριση για την έρευνα των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο θάνατο το 5χρονο αγοράκι, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Τα δύο σκυλιά φυλάσσονται στο καταφύγιο των αδέσποτων που διαθέτει η περιοχή.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας άσκησε ο εισαγγελέας Κοζάνης στον 72χρονο συνταξιούχο.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού.

Σχετικές ειδήσεις