Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες κόσμου φώναξαν «όχι» στο νέο ασφαλιστικό (photos, videos)

Newsbomb

Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την Κυριακή 8 Μαΐου, έβγαλε στους δρόμους τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων.

ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΕΝΤΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φωτογραφίες, βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης

Καθώς η χώρα παραλύει από την 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο (06-07/05), τα συνδικάτα διοργάνωσαν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

athina7b

Στις 11:00 το πρωί το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και λίγο αργότερα ξεκίνησε πορεία προς το Σύνταγμα, με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην κεφαλή της.

athina3b

Οι δρόμοι της ευρύτερης περιοχής στο κέντρο της Αθήνας έκλειναν καθώς οι διαδηλωτές κατευθύνονταν προς την πλατεία Συντάγματος.

athina5b
athina10b

Γύρω στις 12:30 η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή.

athina16b

Στην Ομόνοια ο Δημήτρης Κουτσούμπας προχώρησε σε δήλωση με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μειώσεις συντάξεων, σε νέα φορολογικά βάρη για τον ελληνικό λαό, την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντάς του επίσης ζεστό χρήμα, κρατική χρηματοδότηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε σε διαβούλευση».

«Δύο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι' αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από δω και πέρα και κάθε μέρα».

Δείτε στο cnn.gr τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα

Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιείται η συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκή Ενότητα.

Λίγα λεπτά πριν από τη μία, ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή.

athina20b

Η πορεία έφτασε μπροστά στο Κοινοβούλιο στη μια και μισή.

athina33b

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε και η πορεία της ΑΔΕΔΥ.

Σε δήλωσή του, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης τόνισε «λέμε όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη» ενώ απηύθυνε κάλεσμα για την Κυριακή για συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

thes1

Ένταση και χημικά στη Θεσσαλονίκη

Μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τα οποία πραγματοποιούσαν πορεία σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά του ασφαλιστικού, βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, παρατάχθηκαν μπροστά την είσοδο της πολυκατοικίας.

Προκειμένου να τους απομακρύνουν, δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούσαν την είσοδο των γραφείων, έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για λίγο στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί και κατόπιν συνέχισαν την πορεία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε στιγμές από την ένταση στη Θεσσαλονίκη:

(Φωτογραφία, βίντεο: thestival.gr)