ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Αγωνία για τον 63χρονο ορειβάτη - Διανυκτέρευσε στο βουνό

Χανιά: Αγωνία για τον 63χρονο ορειβάτη - Διανυκτέρευσε στο βουνό

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα η επιχείρηση διάσωσης ενός 63χρονου Δανού ο οποίος χάθηκε στα Λευκά Όρη.

Με το πρώτο φως της ημέρας ομάδες διάσωσης με Πυροσβέστες από Βρύσες, Χανιά και την 3η ΕΜΑΚ, ανέβηκαν και πάλι στο βουνό πάνω από το οροπέδιο Ασκύφου προκειμένου να εντοπίσουν τον 63χρονο Δανό που χάθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Η αναζήτηση που συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (21/5), δεν απέδωσε και οι ομάδες διάσωσης ανασυντάχτηκαν και επιχειρούν και πάλι.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει επικοινωνία με τον 63χρονο, ίσως γιατί εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού του.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο 63χρονος περπατούσε στο μονοπάτι Ε4 στην ορεινή περιοχή πάνω από το οροπέδιο Ασκύφου, όταν κάποια στιγμή φαίνεται πως βγήκε από το μονοπάτι και έχασε τον προσανατολισμό του.

Μόλις αντιλήφθηκε πως περπατούσε στα «τυφλά» κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και στην συνέχεια επικοινώνησε με την σύζυγό του.

Μόλις ενημερώθηκαν οι αρχές, οι πρώτοι που ξεκίνησαν για τον εντοπισμό του ορειβάτη, ήταν οι έμπειροι διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών, ενώ όταν έπεσε η νύχτα στο βουνό έψαχναν να βρουν τον 63χρονο 15 διασώστες από την Πυροσβεστική Βρυσών και Χανίων καθώς και από την 3η ΕΜΑΚ.