ΕΛΛΑΔΑ

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω» δηλώνει ο 14χρονος που σκότωσε τον φίλο του

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω» δηλώνει ο 14χρονος που σκότωσε τον φίλο του

Ο 14χρονος Τάσος «χάθηκε» για πάντα από τα χέρια του συνομηλίκου φίλου και συμμαθητή του, ο οποίος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το κακό που προκάλεσε.

Η δολοφονία του χαμογελαστού Τάσου, ενός παιδιού 14 μόλις ετών από τα χέρια του 14χρονου φίλου του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει βυθίσει στην θλίψη δύο οικογένειες και ένα ολόκληρο χωριό, που παραμένει για τέταρτη ημέρα «παγωμένο».

Με τη βοήθεια ψυχολόγων και ειδικών ο 14χρονος δράστης σιγά – σιγά αντιλαμβάνεται την αδιανόητη πράξη του. Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του δράστη, Θ. Σιμόπουλος «Δείχνει να αντιλαμβάνεται σιγά - σιγά αυτό που έχει συμβεί. Τις πρώτες ώρες που τον είχα επισκεφθεί βρισκόταν υπό την επήρεια ψυχολογικού σοκ. Είναι συγκλονισμένος. Σαφώς και είναι μετανιωμένος. Πιστεύω ότι με το χρόνο θα αντιλαμβάνεται ακόμα περισσότερο το κακό που έχει συμβεί" και συμπλήρωσε ότι αυτό που του είπε ήταν ότι θα ήθελε να γυρίσει πίσω το χρόνο.

«Αυτό που είπε το παιδί ήταν: Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω»

Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν: « Ό,τι δεν σου αρέσει και σε ενοχλεί το σκοτώνεις»

Την ώρα που ο 14χρονος βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του μακριά από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου έγινε το φονικό, μετά από απόφαση της ανακρίτριας, πληθαίνουν οι φωνές στο χωριό για το παρελθόν του ανήλικου δράστη και συγκεκριμένα για τις πιέσεις που δεχόταν να σκληραγωγηθεί.

«Ό,τι δεν σου αρέσει και σε ενοχλεί το σκοτώνεις», φέρεται να του έλεγε ο παππούς του.

Συγγενής της οικογένειας αποκαλύπτει στην εφημερίδα Espresso, ότι ο παππούς προέτρεπε τον 14χρονο να σφάζει κότες και κουνέλια για να γίνει άντρας. «Γαλουχήθηκε με αυτόν τον άσχημο τρόπο. Ο πατέρας του που είναι αγρότης δεν φοβόταν ποτέ τίποτα και κανέναν. Ενδεχομένως αυτή τη δύναμη ήθελε να την περάσει και στο γιο του, που έκανε λάθη τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου». Κάτοικοι του χωριού παρακολουθούν τις εξελίξεις συγκλονισμένοι. Για τον 14χρονο το χωριό δείχνει διχασμένο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ένα προβληματικό παιδί άκρως επιθετικό, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα.

«Το δικό μας το παιδί είναι στο χώμα και το άλλο είναι ελεύθερο...»

Ο θείος του 14χρονου, μίλησε σε εκπομπή του Ε για τους ισχυρισμούς του δράστη, ότι είχε πέσει θύμα μπούλινγκ από τον αδικοχαμένο Τάσο. «Το δικό μας είναι στο χώμα και το άλλο είναι ελεύθερο, στην αγκαλιά της μάνας. Και θα είναι ελεύθερο. Αυτή είναι η Δικαιοσύνη;»

«Μπούλινγκ; Το δικό μας το παιδί που το έκανε παρέα; Που δεν το έκανε (παρέα) κανένα άλλο παιδί; Ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου ήτανε (ο δράστης) και το δικό μας το παιδί ήταν 1,50 και ο άλλος ήταν ένας "γορίλας"! Υπάρχει περίπτωση για μπούλινγκ;»

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό για την δολοφονία του 14χρονου Τάσου

Σχετικές ειδήσεις