ΕΛΛΑΔΑ

«Κάρβουνο» έγιναν λεωφορείο και τρόλεϊ από μολότοφ αντιεξουσιαστών - Έκλεισε η Πατησίων

«Κάρβουνο» έγιναν λεωφορείο και τρόλεϊ από μολότοφ αντιεξουσιαστών - Έκλεισε η Πατησίων

Ένα καμένο λεωφορείο κι ένα καμένο τρόλεϊ είναι ο... απολογισμός των χθεσινοβραδυνών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και της αστυνομίας.

Ήταν 12:35 μετά τα μεσάνυχτα όταν άγνωστοι σταμάτησαν ένα τρόλεϊ κι ένα λεωφορείο που κινούνταν στην Πατησίων και συγκεκριμένα στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Ζήτησαν από τους επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου και τον οδηγό του άδειου τρόλεϊ να κατέβουν από τα οχήματα και στη συνέχεια τα πυρπόλησαν πετώντας βόμβες μολότοφ.

Κατόπιν ξεκίνησε το γνωστό «παιχνίδι» της γάτας με το ποντίκι, μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των δυνάμεων των ΜΑΤ που έφτασαν στο σημείο ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές.

Κι ενώ τα οχήματα καίγονταν (καταστράφηκαν ολοσχερώς) για περίπου 3-4 ώρες ακολούθησε ένας κλεφτοπόλεμος με τους αγνώστους να μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο και να πετούν ότι «πυρομαχικά» είχαν στη διάθεσή τους (πέτρες, βόμβες μολότοφ) κατά των αστυνομικών και τους τελευταίους να «απαντούν» με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Από τα επεισόδια, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ έγιναν δύο συλλήψεις (ενός Έλληνα κι ενός Αλβανού υπηκόου).

Τα ξημερώματα, το επεισόδιο έληξε αλλά τα καμένα οχήματα συνεχίζουν να κρατούν κλειστή την Πατησίων έως ότου απομακρυνθούν και καθαρίσει ο δρόμος.

Το πρωί της Πέμπτης το λεωφορείο έχει ήδη απομακρυνθεί κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα και με το τρόλεϊ όμως υπάρχουν υλικά στο οδόστρωμα που δεν αφήνουν την Τροχαία ν' ανοίξει ακόμα το δρόμο.

Έτσι, παρέμεινε για πολλές ώρες κλειστή η Πατησίων, στην κάθοδό της από την Ιουλιανού έως την πλατεία Ομονοίας και οι οδηγοί που έπρεπε να κινηθούν στην περιοχή αναγκάστηκαν να βρουν εναλλακτικές διαδρομές.

Σχετικές ειδήσεις