ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ - Έρχονται αλλαγές και στα διπλώματα οδήγησης - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

ΠΡΟΣΟΧΗ - Έρχονται αλλαγές και στα διπλώματα οδήγησης - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Την πλήρη αναμόρφωση του πλαισίου όσον αφορά στις άδειες οδήγησης εξετάζει η κυβέρνηση, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να επιλυθούν τα όποια προβλήματα, μεταξύ των οποίων η παραβατικότητα και η διαφθορά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, θα υπάρξουν αλλαγές στις άδειες οδήγησης και γενικά στον κλάδο των Σχολών Εκπαίδευσης Οδηγών Αυτοκινήτου.

«Συναντηθήκαμε με τα σωματεία των σχολών οδηγών, ο οποίος είναι ένας χώρος που θέλει εξορθολογισμό. Γνωρίζουμε όλοι την παραβατικότητα που υπάρχει στο χώρο. Οι θετικές αλλαγές, όμως, δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την κοινωνία, τις συλλογικότητες και τους κοινωνικούς φορείς. Είχαμε πολλά προβλήματα και με τη διαπραγμάτευση και με τη νομοθεσία που είχε περάσει στο παρελθόν. Σε σχέση με τις άδειες οδήγησης, προωθούμε λύση στη Βουλή και αυτό είναι το καλό νέο. Το θέμα είναι πως θα εξορθολογήσουμε το σύστημα αδειών οδήγησης και πως θα πάμε παρακάτω», τόνισε ο υπουργός.

Οι εκπόσωποι των σχολών οδηγών ζήτησαν την αλλαγή της νομοθεσίας στον τρόπο εξετάσεων, την πάταξη της παραβατικότητας στον κλάδο και την άμεση επίλυση του προβλήματος της αποχής από τις εξετάσεις των δημόσιων υπάλληλων εξεταστών οδηγών αυτοκινήτου.

Επίσης, στα κύρια θέματα που έθεσαν ήταν:

- Η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή να περάσει από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

- Να δοθεί η δυνατότητα συνεταιριστικής - συνεργατικής σύμπραξης σχολών για κοινή χρήση μέσων εκπαίδευσης υψηλού κόστους, όπως τα λεωφορεία, τα φορτηγά, κ.α.

- Να αφαιρεθεί η δυνατότητα παραεπαγγελματικής δραστηριότητας εκπαίδευσης οδηγών από δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ.

- Η εισαγωγή και νέων ξένων γλωσσών στη θεωρητική διδασκαλία για αλλοδαπούς υποψηφίους οδηγούς.

- Η δυνατότητα παρακολούθησης, ιδίως για άτομα με ειδικές ανάγκες, των θεωρητικών μαθημάτων ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως (e-learning), μέσω ειδικής πλατφόρμας με δυνατότητα του μαθήματος να δίνεται και με τη νοηματική.

- Η αντικατάσταση των κλειστών στολών των εκπαιδευτών δικύκλων κατά το καλοκαίρι, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, με επιμέρους ειδικά πρόσθετα μέσα προστασίας.

Σχετικές ειδήσεις