ΕΛΛΑΔΑ

Να γιατί σήμερα θα μας κοπεί στην… κυριολεξία η ανάσα - Προσοχή από το μεσημέρι

Να γιατί σήμερα θα μας κοπεί στην… κυριολεξία η ανάσα - Προσοχή από το μεσημέρι

Αποπνικτική αναμένεται σήμερα, Δευτέρα (27/06/2016) η ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα «ντύσουν» βροχές και καταιγίδες, με τον υδράργυρο θα «χτυπάει» κόκκινο, αγγίζοντας ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την καιρού, στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμοί Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμοί Κελσίου. Στα νησιά του Ιόνιου έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 και στις Κυκλάδες έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις