ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Δερβενοχώρια: Εικόνες σοκ από το Καναντέρ - Δείτε από πού βγήκαν ζωντανοί οι πιλότοι

Φωτιά Δερβενοχώρια: Εικόνες σοκ από το Καναντέρ - Δείτε από πού βγήκαν ζωντανοί οι πιλότοι

Καθώςη φωτιά στα Δερβενοχώρια συνεχίζει το καταστροφικό της έργογια τρίτη ημέρα σήμερα (27/06), η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το αεροσκάφος τύπου Καναντέρ το οποίοπραγματοποίησε χθες «βαριά προσγείωση».

Οι φωτογραφίες του κατεστραμμένου Καναντέρ προκαλούν ανατριχίλα αλλά και την εύλογη απορία, «πώς κατάφεραν να βγουν σώοι οι πιλότοι από αυτό;».

To πυροσβεστικό αεροσκάφος CL_215 κατέπεσε περίπου 1 χλμ. βόρεια από τις εγκαταστάσεις τσιμεντοβιομηχανίας στα όρια Αττικής - Βοιωτίας.

Οι δύο χειριστές του Canadair CL-215 μεταφέρθηκαν σώοι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με τον έναν από αυτούς να φέρει ελαφρά τραύματα στη μέση.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σημείο όπου πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση το πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το Καναντέρ

Η εικόνα της φωτιάς σήμερα Δευτέρα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς σήμερα, Δευτέρα (27/06/2016), είναι καλύτερη, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν κοπάσει.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 65 οχήματα με 140 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 66 ατόμων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο, αφού η περιοχή, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά είναι απόκρημνη.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο για το πως ξεκίνησε η φωτιά, αφήνοντας ανοικτή ακόμα και την περίπτωση του εμπρησμού καθώς θεωρείται ιδιαίτερα ύποπτο το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11 το βράδυ.

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Σχετικές ειδήσεις