ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη πολυμελής ομάδα διακινητών στον Έβρο, ανάμεσα τους και Έλληνας αστυνομικός

Συνελήφθη πολυμελής ομάδα διακινητών στον Έβρο, ανάμεσα τους και Έλληνας αστυνομικός

Συνολικά έντεκα άτομα, στην πλειονότητά τους διακινητές και ένας αστυνομικός (ειδικός φρουρός) συνελήφθησαν χθες (12/7) στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο επιχείρησης της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και με την συνεργασία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μέλη διαφορετικών ομάδων που από τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνιστούν μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία μέσω του Έβρου με προορισμό την Αθήνα και την Ευρώπη.

Εκτιμάται ότι ο ρόλος της πλειονότητας των συλληφθέντων περιορίζονταν σε αυτόν του διακινητή, ο οποίος ενημερωνόταν από τους επικεφαλής των εν Ελλάδι επιχειρήσεων διακίνησης για το σημείο παραλαβής των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, καθώς και για τον προορισμό στον οποίο θα μεταφέρονταν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συλληφθείς αστυνομικός, υπηρετούσε στον Έβρο για μικρό χρονικό διάστημα λίγων μηνών ως αποσπασμένος από αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Σχετικές ειδήσεις