ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Στην Αθήνα υπό άκρα μυστικότητα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κάτω από άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ – ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τη δικηγόρο τους, Ίλια Μαρινάκη η οποία ωστόσο δεν διευκρίνισε τους λόγους μεταφοράς τους από την Καβάλα στην Αθήνα.

Η μεταγωγή των πραξικοπηματιών ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί, ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ενημερώθηκαν μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Αττικής, η οποία βρίσκεται μέσα στο Ολυμπιακό χωριό.

Η Τουρκία πάντως επιμένει να ζητά την έκδοσή τους και το σχετικό αίτημα επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Τσαβούσογλου.

Την Πέμπτη, το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης τους έκρινε ένοχους για παράνομη είσοδο στη χώρα και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.

Οι «8» έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και η συνήγορός τους σημειώνει ότι φοβούνται για τη ζωή τους εάν επιστρέψουν στην Τουρκία.

Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.

Οι συνήγοροι των «8» επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που η υπηρεσία ασύλου απορρίψει τις αιτήσεις τους, θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή, που εδρεύει στην Αθήνα, ενώ αν χρειαστεί θα καταφύγουν και στα διοικητικά δικαστήρια.

Σχετικές ειδήσεις