ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Χίος: Γρήγορα οι αποζημιώσεις στους μαστιχοπαραγωγούς

Φωτιά Χίος: Γρήγορα οι αποζημιώσεις στους μαστιχοπαραγωγούς

Άμεση καταβολή του ποσού των 500.000 ευρώ για την προβολή της μαστίχας στο εξωτερικό και επιπλέον 515.000 ευρώ με σκοπό την προμήθεια απαραίτητων μηχανημάτων από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξη από τη Χίο, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών από την τρομερών διατάσεων πυρκαγιά των προηγουμένων ημερών.

Όπως σημείωσε τα συγκεκριμένα χρήματα θα καταβληθούν το αργότερο την ερχόμενη εβδομάδα κι έπειτα θα ακολουθήσει η σύνταξη του πλήρους φακέλου για τις αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο πριν την αναχώρησή του από το νησί, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αποφυγή αποτυχημένων επιλογών που οδήγησαν στον αποκλεισμό δεκάδων μαστιχοπαραγωγών από τις αποζημιώσεις του 2012.

Το κακό προηγούμενο που είχε ως αποτέλεσμα μόνο το 17% των Μαστιχοπαραγωγών να ωφεληθεί από τις αποζημιώσεις, φαίνεται ότι αποτέλεσε μάθημα ακόμα και για τον ίδιο τον υπουργό που δήλωσε ότι το υπουργείο και οι υπηρεσίες του σχεδιάζουν προσεκτικά κάθε βήμα προκειμένου οι πληγέντες μαστιχοπαραγωγοί να αποζημιωθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σχετικές ειδήσεις