ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια: Ανησυχία για το ανατολικό μέτωπο που κατευθύνεται σε οικισμό - Υπό έλεγχο το δυτικό

Φωτιά Εύβοια: Ανησυχία για το ανατολικό μέτωπο που κατευθύνεται σε οικισμό - Υπό έλεγχο το δυτικό

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη της βόρειας Ευβοίας, που ξέσπασε το Σάββατο και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Μαραθώνια «μάχη» με τις φλόγες για τρίτο 24ωρο δίνουν οι πυροσβέστες

Η προσοχή των αρχών αυτή την ώρα στέφεται προς ένα μέτωπο, το οποίο κατευθύνεται νοτιότερα προς το Όρος Καντήλι, και συνεργεία εργάζονται για τη δημιουργία δύο αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

Αντιπυρικές ζώνες στο όρος Καντήλι για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς

Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, αποτελούμενη από πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες, δίνουν τη μάχη για την κατασκευή δύο αντιπυρικών ζωνών στο όρος Καντήλι, η μία στη μονή Γαλατάκη και άλλη στο χωριό Τρούπη, ώστε να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν στο ΑθηναΙκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης είναι υπεράνθρωπη, για να επωφεληθούν από την άπνοια και να κατασκευάσουν τις αντιπυρικές ζώνες, ώστε αύριο το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας που θα πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, να έχει πλήρως ελεγχθεί η πυργκαγιά.

Την ίδια ώρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, με οχήματα της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν όλη τη νύχτα περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή της Λίμνης έχει ελεγχθεί πλήρως η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.

Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης η περιοχή της Λίμνης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να η παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα να ενισχυθεί και να είναι άμεση.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Σχετικές ειδήσεις