ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Στο νοσοκομείο 3 κορίτσια μετά από επίθεση τσοπανόσκυλων

Καρδίτσα: Στο νοσοκομείο 3 κορίτσια μετά από επίθεση τσοπανόσκυλων

Παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία η επίσκεψη μιας οικογένειας με τρία κοριτσάκια, ηλικίας 6, 8 και 10 ετών, στη στάνη του παππού, σε περιοχή της Καρδίτσας.

Τα τσοπανόσκυλα που φύλαγαν τη στάνη επιτέθηκαν στα τρία παιδιά, προκαλώντας τους τραύματα στα πόδια. Η μητέρα και η γιαγιά τους προσπάθησαν να προστατεύσουν τις μικρές, όμως δέχτηκαν κι εκείνες επίθεση από τα σκυλιά.

Τα τρία κορίτσια μεταφέρθηκαν στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στα δύο κορίτσια έγινε συρραφή των τραυμάτων τους και επέστρεψαν στο σπίτι, όμως η 8χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική για πέντε ημέρες. Πέρα από τα τραύματα στα πόδια είχε υποστεί και εγκαύματα τριβής στα γόνατα, αφού το τσοπανόσκυλο την έσυρε στο έδαφος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία».

Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες μετά την επίθεση ροτβάιλερ σε βρέφος 20 μηνών στην Κρήτη, γεγονός που τονίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή όταν μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή με σκυλιά, ειδικά αν πρόκειται για σκυλιά-φύλακες που μπορεί να επιτεθούν, αν μπουν άνθρωποι στην περιοχή τους.

Σχετικές ειδήσεις