ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το κοριτσάκι που τραυματίστηκε από ροτβάιλερ - Τι φοβούνται οι γιατροί

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το κοριτσάκι που τραυματίστηκε από ροτβάιλερ - Τι φοβούνται οι γιατροί

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε το μόλις 20 μηνών κοριτσάκι, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση από το ροτβάιλερ της οικογένειάς του, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», στο οποίο νοσηλεύεται από την Τετάρτη το παιδί, ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι με την όρασή του, στο αριστερό μάτι το οποίο και υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό από τα δόντια του σκύλου.

Το κοριτσάκι υπεβλήθη σε απεικονιστικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της βλάβης στο μάτι του. Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι η βλάβη είναι πολύ μεγάλη και πιθανά μη αναστρέψιμη όμως οι εξειδικευμένοι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων, έκριναν πως έπρεπε να προχωρήσουν με την επέμβαση προκειμένου να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες αποκατάστασής της.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το χειρουργείο έγινε χθες Πέμπτη (28/07) και η γενική κλινική κατάσταση του παιδιού είναι καλή. Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι για την εξέλιξη της κατάστασης της όρασής του καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της οφθαλμικής βλάβης που υπέστη το κοριτσάκι.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στην παιδοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ενώ κρίθηκε απαραίτητη ή μεταφορά του στην Αθηνα, κάτι που έγινε αμέσως μόλις σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του.




Σχετικές ειδήσεις