ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Βέλιος: Ποιος ήταν ο δημιοσιογράφος και συγγραφέας που συγκλόνισε με το θάνατό του

Αλέξανδρος Βέλιος: Ποιος ήταν ο δημιοσιογράφος και συγγραφέας που συγκλόνισε με το θάνατό του

Μετά από γενναία μάχη με την επάρατο νόσο ο Αλέξανδρος Βέλιος αποφάσισε να προχωρήσει χθες (05/09/2016) σε μη υποβοηθούμενη ευθανασία, δίνοντας τέλος στη ζωή του με τους δικούς του όρους, όπως ο ίδιος ήθελε. Ποιος ήταν, όμως, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος;

Ο Αλέξανδρος Βέλιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14-5-1953. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι και με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με την συγγραφή δεκάδων βιβλίων και τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ) και περιοδικά (ΑΓΟΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ).

Στην εποχή της τηλεόρασης διετέλεσε διευθυντής στους ραδιοσταθμούς Κανάλι 1 του Πειραιά (1986-87) και ΚΑΝΑΛΙ 15 (1988-1990). Επίσης υπήρξε τηλεοπτικός παρουσιαστής-παραγωγός στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΑΝΑΛΙ 5, ΕΧΤRΑ, ALTER, πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA και υπεύθυνος της σειράς δοκιμίων MicroMEGA στις εκδόσεις ΡΟΕΣ/PRINTA.

Μεταξύ των ετών 2006 και 2014 ήταν σύμβουλος του τότε προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου. Παράλληλα, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του think tank ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ με πρόεδρο τον Δ. Δασκαλόπουλο. Ήταν παντρεμένος με την Νάντια Γερολυμάτου.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Αλέξανδρος Βέλιος διαγνώστηκε με καρκίνο και παρά τη γενναία μάχη που έδωσε δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια. Τον τελευταίο καιρό είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ευθανασία, ανοίγοντας τη συζήτηση για το θέμα αυτό και στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις