ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίεψε ο καιρός: Πλημμύρες και ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τη δυτική Ελλάδα

Αγρίεψε ο καιρός: Πλημμύρες και ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τη δυτική Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Δρόμοι – ποτάμια σε Ηλεία και Θεσπρωτία – Ανεμοστρόβιλοι και πτώσεις δέντρων σε Κατάκολο και Ζάκυνθο - Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι κα χαλάζι «χτυπούν» από το πρωί τη δυτική Ελλάδα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Στην Ηλεία, ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή του Κατακόλου ξεριζώνοντας δέντρα, ενώ στην Κυλλήνη διακόπηκε για αρκετές ώρες η ηλεκτροδότηση. Στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια δημιουργώντας προβλήματα στους οδηγούς. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ πτώσεις δέντρων υπήρξαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Ηλείας. Πλημμυρισμένοι δρόμοι και στην πόλη της Αμαλιάδας από την ισχυρή νεροποντή.

2

3
5

Πλημμύρες και στη Θεσπρωτία

Με σφοδρότητα χτύπησε η κακοκαιρία και τη Θεσπρωτία. Οι δρόμοι στα Σύβοτα θύμιζαν... Βενετία ενώ οι αστραπές στο Ιόνιο έκαναν τη νύχτα μέρα.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και την Πάργα η οποία έχει μείνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα.

Μεγάλη είναι η ολισθηρότητα που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο και αρκετά τα τροχαία που σημειώνονται. Το πιο σοβαρό έγινε στην Εθνική Ιωαννίνων-Άρτας, κοντά στο Μπζάνι όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε το πρωί η Πέρδικα Θεσπρωτίας με την πραγματική θεομηνία που έπληξε την περιοχή να προκαλεί ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφές, ενώ, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Όπως αναφέρει το http://epirusgate.blogspot.gr/, στην περιοχή η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και να περάσουν κυριολεκτικά μέσα από την πόλη παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους.Από τα ορμητικά νερά που αναζητούσαν διέξοδο γκρεμίστηκε ακόμη και ένας μαντρότοιχος,ο οποίος έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο,προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

PERDIKA

Ποτάμια οι δρόμοι στην Κεφαλονιά - Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή και την ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην Κεφαλονιά, με τις περιοχές του Πόρου και της Σκάλας να αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.

kefallonia

Σπάνιο αλλά όχι ασυνήθιστο το εντυπωσιακό φαινόμενο που είχαν την ευκαιρία να δουν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι και οι τουρίστες στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Πρόκειται για ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την περιοχή πάνω από τη θάλασσα, θέαμα το οποίο όχι απλά και μόνο θαύμασαν, αλλά φρόντισαν και να το απαθανατίσουν.

anemostrobilos

Τροχαίο με Έλληνες στρατιώτες στα Ιωάννινα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι η αιτία για την πρόκληση πολλών τροχαίων ατυχημάτων.

Σε ένα από αυτά, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, στρατιωτικό όχημα με Έλληνες στρατιώτες συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και ένα ΙΧ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 15:00, με έντονη βροχόπτωση και κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες.

Τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, καθώς και ο οδηγός με τον συνοδηγό του φορτηγού, οι οποίοι επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Προανάκριση για την υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Θεσπρωτία: Χείμαρρος παρέσυρε όχημα που επέβαιναν μητέρα και 2 παιδιά

Στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε χείμαρρο στους δρόμους, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να παρασύρουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 36χρονη από τη Ρουμανία. Μάλιστα, μαζί της ήταν και τα δύο της παιδιά!

Ο χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο, το οποίο σταμάτησε μετά από μερικά μέτρα, στην άκρη του δρόμου. Η ίδια και τα δύο επτάχρονα παιδιά της ανέβηκαν στην οροφή του οχήματος και ζήτησαν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες διέσωσαν την 36χρονη και τα δύο της παιδιά.

Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σήμερα Τρίτη (06-09-2016) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία.

Αύριο Τετάρτη (07-09-2016), θα επηρεαστούν όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την Πέμπτη (08-09-2016).

Διαβάστε επίσης

Βόλος: Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο από την σφοδρή καταιγίδα

Σχετικές ειδήσεις