ΕΛΛΑΔΑ

Μουζάλας: «Εμβολιασμένο το 90% των παιδιών από τη Συρία»

Μουζάλας: «Εμβολιασμένο το 90% των παιδιών από τη Συρία»

Σχεδόν το 90% των παιδιών που προέρχονται από τη Συρία είναι εμβολιασμένα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Οι δηλώσεις Μουζάλα έρχονται με καθυστέρηση και αφού πρώτα δημιουργήθηκε μείζον θέμα σε κάποια σχολεία του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στα οποία θα φοιτήσουν προσφυγοπούλα. Ταυτόχρονα, υιοθέτησε την πρόταση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να χορηγείται μετά από εξετάσεις βιβλιάριο υγείας σε κάθε προσφυγόπουλο, σημειώνοντας ότι «είναι σωστή και πρέπει να υλοποιηθεί».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χίος, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε ψευδή τα όσα υποστηρίζονται ότι θα δημιουργηθούν τρία νέα hot spots στο νησί, τονίζοντας ότι αυτό που γίνεται είναι ο εκσυγχρονισμός των δομών και των εγκαταστάσεων που ήδη υπάρχουν.

Ο κ. Μουζάλας, αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα από τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο στη Χίο αλλά και σε Μυτιλήνη και Σάμο.

Σχετικές ειδήσεις