Αναστάτωση σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο: Δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα!

Newsbomb

Αναστάτωση σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο: Δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα!

Ένα έγγραφο που εξέδωσε στις 08/09/2016 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη και κάνει ήδη το γύρο του Διαδικτύου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, καθώς με αυτό ζητείται η μη ένταξη - τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, ο Σύλλογος θα προβεί σε κατάληψη της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr το σχετικό έγγραφο

Στο θέμα παρενέβη σήμερα, Τρίτη (13/09/2016) ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ακατανόητη αυτή η συμπεριφορά. Είναι σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αγάπης, αλληλεγγύης, κατανόησης από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων - γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών - στη χώρα μας. Τέτοια φαινόμενα πράγματι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα· τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα παιδιά, τα Ελληνοπούλα σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο - όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους - του σχολείου», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός.

«Όλοι μαζί θα πρέπει να εξηγήσουμε ώστε να μην γίνει αντικείμενο μιας κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό. Όλοι οι φορείς -και η Εκκλησία και οι δήμοι- θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα αυτά με τρόπο δημοκρατικό, με τρόπο ανοχής» συνέχισε ο ίδιος και έφερε ως παράδειγμα το 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας, όπου οι μαθητές προέρχονται από 17 χώρες.

Κάλεσε δε τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου «να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους, καθώς», όπως τόνισε, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών.

«Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο - που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί - και να κάνει εκεί τις υποδομές», ανέφερε ο κ. Γαβότσης.

Προσφυγικό: Αναστάτωση σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο
01
Προσφυγικό: Αναστάτωση σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved