ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοαποθεώνονται! Ο Τσίπρας έβαλε άριστα... 20 στον Φίλη!

Αυτοαποθεώνονται! Ο Τσίπρας έβαλε άριστα... 20 στον Φίλη!

Την εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία κατά την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς έδωσαν οι 13 περιφερειακοί διευθυντές στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (12/9), παρουσία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με τον πρωθυπουργό να βάζει «Άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας», μετά την ενημέρωση.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη για την προσπάθεια την πολιτική ηγεσία, τα στελέχη και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας ανέφερε: «Είχαμε βάλει ένα στοίχημα μεγάλο, να επιστρέψουμε σε αυτή τη σχολική χρονιά στην κανονικότητα, να την προσεγγίσουμε και να την ξεπεράσουμε.

Και ακούω από εσάς ότι όχι μόνο καταφέραμε να ανοίξουμε τα σχολεία, αλλά έχουμε καταφέρει να πάνε στη θέση τους περισσότεροι αναπληρωτές από κάθε άλλη χρονιά και άρα ξεπερνάμε τον κύκλο της κρίσης και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Τώρα ο πήχης είναι ακόμα πιο ψηλά.

Σήμερα, κερδίσαμε την πρώτη μάχη, το στοίχημα, στο τεστ που βάλαμε στο υπουργείο Παιδείας, νομίζω πήγαμε εξαιρετικά. Ο μεγάλος πόλεμος από δω και στο εξής είναι για να κατακτηθεί το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας, γιατί, το αυτονόητο καταφέραμε σήμερα, που εδώ και τόσα χρόνια δεν ήταν δεδομένο».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο μεγάλος και καθημερινός αγώνας είναι «το δημόσιο σχολείο να είναι ένα ποιοτικό σχολείο μέσα από το οποίο οι μαθητές, όλα τα αγόρια και κορίτσια να παίρνουν ουσιαστική γνώση, να μην είναι πάρεργο για τα φροντιστήρια, να μην είναι εξεταστικό κέντρο, αλλά να είναι εκεί όπου οι νέοι και νέες της πατρίδας μας θα αποκτούν το πιο σημαντικό αγαθό που είναι η γνώση και το πιο σημαντικό εφόδιο για τις δύσκολες ημέρες της επόμενης περιόδου της ζωής τους που είναι μετά το σχολείο, όπου, σε δύσκολες συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού η γνώση είναι το πιο υψηλό εφόδιο. Ταυτόχρονα, να είναι και μια κοιτίδα μέσα στην οποία τα παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής, θα παίρνουν την ελληνική παιδεία και άρα με αυτή την έννοια θα αποκτούν γνώση της κουλτούρας, των εθίμων, του πολιτισμού της πατρίδας μας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα έχει εκπλήξει ακόμα και τους πιο δύσπιστους και ενδεχομένως κάποιοι θα δυσκολευτούν να βγάλουν ειδήσεις και αυτή είναι η καλύτερη είδηση. «Άριστα, 20» ήταν η τελευταία του φράση απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας.

Από τη μεριά του ο Νίκος Φίλης, στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, δήλωσε ότι αυτό που κατορθώθηκε ήταν προϊόν πολύμηνου σχεδιασμού, σκληρής δουλειάς και συνεργασίας.

«Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε προβλήματα που προκύπτουν και από τις νοοτροπίες μας, γιατί υπάρχει μια τάση να σπρώχνεται η λειτουργία του σχολείου αργότερα, και αυτό το αντιμετωπίσαμε. Είναι ένα μάθημα για όλους μας ότι ο καλός σχεδιασμός και του εκπαιδευτικού μηχανισμού και συνολικά της δημόσιας διοίκησης είναι δυνατός και μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα. Επίσης, είναι ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Παιδείας με τα συναρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών, Οικονομίας, Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρξει μια μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και να υλοποιηθεί αυτό που σε δύσκολες δημοσιονομικές στιγμές, η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Σχετικές ειδήσεις