ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Κω: Το εύρημα που μπορεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο με τον Μπεν

Θρίλερ στην Κω: Το εύρημα που μπορεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο με τον Μπεν

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στο νησί της Κω για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν και να λυθεί επιτέλους το μυστήριο…

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τα αποτελέσματα των ειδικών αναλύσεων - Σε τραγική κατάσταση η μητέρα του παιδιού

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (27/9/2016) οι βρετανικές Αρχές πραγματοποίησαν έρευνες κατά τις οποίες εντοπίστηκαν πάρα πολλά οστά τα οποία όμως όπως διαπιστώθηκε αργότερα ανήκαν σε ζώα. Οι Αρχές θεωρούν ότι ο Μπεν έχει θαφτεί σε κάποιο σημείο του νησιού.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο που πραγματοποιεί τις έρευνες αποτελείται από 19 αστυνομικούς αρχηγός της οποίας είναι ο Βρετανός επιθεωρητής Τζον Κάζινς και συνεπικουρείται από ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στη διενέργεια έρευνας στους χώρους που πιθανόν να βρίσκεται θαμμένος ο μικρός Μπεν, κάτι που σύμφωνα με μαρτυρία, έχει συμβεί με δράστη οδηγό μηχανήματος που σκότωσε κατά λάθος τον μικρό στη διάρκεια εργασιών και μετά τον έθαψε.

«Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε ακόμη περισσότερα οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε ο Τζον Κάζινς.

Πλέον η έρευνα επικεντρώνεται στην ανακάλυψη κομματιών ή ινών υφάσματος που εικάζεται ότι ανήκαν στα ρουχαλάκια του μικρού Μπεν. «Έχουμε βρει στοιχεία ενδιαφέροντος, κομμάτια από ύφασμα», επισήμανε ο Κάζινς.

Σημειώνεται ότι την ημέρα της εξαφάνισης του ο Μπεν φορούσε ένα λευκό πουκάμισο με μπλε και πράσινες αποχρώσεις. Ένα μικρό κομμάτι υφάσματος ανοιχτού χρώματος βρέθηκε ήδη κατά την πρώτη ημέρα των ανασκαφών και έχει σταλεί σε ειδικά εργαστήρια για ανάλυση.

Ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των ερευνών θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ομάδας των Βρετανών δεν αποκλείει το γεγονός ο μικρός Μπεν να είναι ακόμη ζωντανός: «Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα».

Στα όρια της κατάρρευσης η μητέρα του μικρού Μπεν

«Βρίσκομαι στα όρια της κατάρρευσης. Είμαι πολύ νευρική και ακόμη και οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην έρευνα είναι νευρικοί, όπως μαθαίνω. Δε θέλουν να μου δώσουν άσχημα νέα», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Mirror η μητέρα του μικρού Μπεν η οποία σημειώνεται ότι κρατείται ενήμερη για όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση.

«O Ντετέκτιβ Τζον Κάζινς είναι αφοσιωμένος στην υπόθεση, αφιερώνοντας πολλές ώρες από το δικό του πολύτιμο χρόνο για να μας βοηθήσει. Έχω πίστη σε αυτόν τον άνθρωπο», ανέφερε για τον Βρετανό επιθεωρητή.

A1

«Ξυπνάω κάθε μέρα και βρίσκω το μαξιλάρι μου μουσκεμένο στα δάκρυα», λέει η μητέρα του Μπεν. «Θα μπορούσα να είχα θρηνήσει το παιδί μου και να προχωρήσω. Δεν ξεχνάς ποτέ το παιδί σου αλλά τουλάχιστον θα ήξερα που είναι. Θα μπορούσα να έχω προχωρήσει τη ζωή μου παρά να μην κάνω τίποτα και να ζω αυτό τον εφιάλτη», τονίζει η Κέρι Νίνταμ που ζει καθημερινά με το φόβο «των χειρότερων δυνατών ειδήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες διεξάγονται σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα λείψανα του Μπεν, ο οποίος σύμφωνα με την τελευταία θεωρία της αγγλικής αστυνομίας, καταπλακώθηκε και θάφτηκε κάτω από μπάζα εκσκαφέα, κοντά σε φάρμα την οποία ανακαίνιζαν ο παππούς και η γιαγιά του, την εποχή που εξαφανίστηκε.

Την πληροφορία έδωσε στην αστυνομία ένας μάρτυρας, φίλος του χειριστή οικοδομικών οχημάτων, Κωνσταντίνου Μπάρκα, γνωστός και ως Ντίνος, ο οποίο ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι εκείνος, ήταν πιθανά υπεύθυνος για το θάνατο του Μπεν.

Σχετικές ειδήσεις