ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία που συγκλονίζουν στην υπόθεση του μικρού Μπεν - Γιατί άλλαξαν χώρο οι έρευνες

Νέα στοιχεία που συγκλονίζουν στην υπόθεση του μικρού Μπεν - Γιατί άλλαξαν χώρο οι έρευνες

Ένας οδηγός μοτοσικλέτας μπορεί να αποδειχθεί το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν Νίνταμ, το καλοκαίρι του 1991 στην Κω.

Ο μοτοσικλετιστής ήταν αυτός που σταμάτησε στο σημείο όπου διεξάγονταν έως τώρα οι έρευνες και επεσήμανε στους Βρετανούς αστυνομικούς που ηγούνται της έρευνας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί σκάβετε εδώ. Ο Ντίνος (σ.σ. Κωνσταντίνος Μπάρκας) έριχνε τα μπάζα αλλού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Daily Mirror”, η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενημέρωσαν τη μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ ότι οι έρευνες θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του νησιού καθώς νέοι μάρτυρες έρχονται με καινούργια στοιχεία για την έρευνα.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει πολύ σοβαρά τη νέα αυτή μαρτυρία και έλαβαν ήδη την άδεια να επεκτείνουν τις εκσκαφές τους.

Από την πλευρά της η Κέρι Νίνταμ, δηλώνει «ανακουφισμένη που οι πολίτες της Κω, μας βοηθούν κι έρχονται με νέες πληροφορίες. Φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Ντίνος ήταν υπεύθυνος για το ατύχημα. Η αστυνομία πιστεύει ότι το σώμα του γιου μου μετακινήθηκε σε αυτό το νέο σημείο», προσθέτει.

Την περασμένη Πέμπτη (06/10), οι έρευνες μεταφέρθηκαν στο δεύτερο σημείο όπου ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο Νο1 αυτή τη στιγμή ύποπτος για την εξαφάνιση του Μπεν, εκτελούσε εργασίες με τον εκσκαφέα του, τις ημέρες που χάθηκαν τα ίχνη του μόλις 21 μηνών Βρετανού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία έχει συλλέξει δείγματα από το χώμα ενώ ένας εκ των ερευνητών δήλωσε ότι «αναλύουμε κάθε ανάχωμα για να διαπιστώσουμε αν είναι ίδιο με το χώμα και τα μπάζα που βρίσκονται στον πρώτο χώρο που ερευνούσαμε, αυτόν κοντά στο αγρόκτημα».

Σχετικές ειδήσεις