ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο ΣτΕ με τις τηλεοπτικές άδειες - Συνεχίζεται η διάσκεψη

Θρίλερ στο ΣτΕ με τις τηλεοπτικές άδειες - Συνεχίζεται η διάσκεψη

Φάρσα αποδείχθηκαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβα στο κτήριο του ΣτΕ στο κέντρο της Αθήνας - Τη συνέχιση της συνεδρίασης για τις τηλεοπτικές άδειες αποφάσισε το Συμβούλιο

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (14/10) στην Αστυνομία, μετά από δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το πρώτο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 10:07 και το δεύτερο δύο λεπτά αργότερα, στις εφημερίδες «Βήμα» και «Εφημερίδα των συντακτών» αντίστοιχα, δίνοντας περιθώριο 45 λεπτών για την ενεργοποίηση της βόμβας.

Το σημείο αποκλείστηκε ενώ έσπευσαν δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο του χώρου.

Από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε κάτι το ύποπτο και η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Εν τω μεταξύ, η κρίσιμη -δεύτερη- συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, που είχε ξεκινήσει, διακόπηκε.

Αφού δόθηκε το «ΟΚ» από την Αστυνομία, τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και δεν θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμενόταν σύμβουλοι να αναπτύξουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.

Στις δύο διασκέψεις συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ
(οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Η διάσκεψη της Τετάρτης που ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε υψηλούς τόνους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώτο κεφάλαιο στη διάσκεψη ήταν το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν στην ουσία των προσφυγών και να κρίνουν τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προχθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες.



Σχετικές ειδήσεις