ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στις έρευνες για τον μικρό Μπεν!

Τέλος στις έρευνες για τον μικρό Μπεν!

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι έρευνες του βρετανικού κλιμακίου στην Κω για τον μικρό Μπεν.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες ερευνών και ανασκαφών, σήμερα, Κυριακή (16/10) μπήκε και επίσημα τέλος στις έρευνες για τα λείψανα του μικρού Μπεν στο νησί της Κω, από όπου και εξαφανίστηκε 25 χρόνια πριν.

Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών του Νότιου Γιορκσάιρ και Ελλήνων εθελοντών, δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να ρίξει «φως» στο μυστήριο της εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ από το αγροτόσπιτο της οικογένειας τον Ιούλιο του 1991.

Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι όλοι όσοι συμμετείχαν στις έρευνες, έσκαψαν και κοσκίνισαν το τελευταίο κομμάτι του χωραφιού, που εικάζεται ότι είναι θαμμένος ο Μπεν, χωρίς ωστόσο να βρουν κάτι σημαντικό.

spiti mpen

Το σπίτι, από όπου εξαφανίστηκε

Οι 19 έμπειροι ερευνητές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν πλέον από το νησί, ωστόσο η αγωνία της οικογένειας Νίνταμ θα κρατήσει μέχρι και αύριο το μεσημέρι, όταν ο επικεφαλής των ερευνών, Jon Cousins, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τις έρευνες οι Βρετανοί αστυνομικοί στο έναν από τους δύο χώρους που τους υπέδειξε ο μάρτυρας κλειδί, που υποστήριξε ότι το παιδί σκοτώθηκε καταλάθος όταν ο οδηγός εκσκαφέα, Κωνσταντίνος Μπάρκας, πέρασε από πάνω του.

rrrr

Οι ερευνητές αρχικά βρήκαν οστά, που έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως ανήκουν σε ζωικούς οργανισμούς. Την δεύτερη ημέρα των ερευνών εντοπίστηκε κομμάτι υφάσματος που όμως δεν ταυτοποιήθηκε με το μπλουζάκι που φορούσε ο μικρός Μπεν την ημέρα της εξαφάνισής του.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί, κατεδάφισαν στην πορεία των ερευνών ένα δωμάτιο, που χτίστηκε στο αγροτόσπιτο λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση του Μπεν ενώ έκοψαν και ένα δέντρο που δεν υπήρχε το μοιραίο καλοκαίρι. Ωστόσο αντί να βρουν το νήπιο οι Αρχές εντόπισαν έναν ρωμαϊκό νεκροταφείο 2.000 ετών περίπου, γεγονός που δυσκόλεψε για κάποιες ώρες τις έρευνες μέχρι να δοθούν τελικά οι απαραίτητες άδειες από την εισαγγελία.

Σχετικές ειδήσεις