ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοείται αεροσκάφος Cessna στα Καλάβρυτα

Αγνοείται αεροσκάφος Cessna στα Καλάβρυτα

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εκτελούσε τηνπτήση Καλάβρυτα-Μέγαρα.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγιο για δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, το οποίο δεν έχει δώσει το στίγμα του εδώ και μία ώρα. Πρόκειται για τύπο Cessna 172, ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος που μεταφέρει έως και 4 επιβάτες.

Το δρομολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα - Καλάβρυτα - Μέγαρα.

Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε από την Πελοπόννησο. Το αεροσκάφος είχε ενημερώσει στις 17:15 τον Πύργο ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο αυτή η επικοινωνία δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας, στις 18:30 δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνιση. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στις έρευνες συνδράμουν ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι. Επίσης, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα, ενώ από τις 20:00 βοήθεια προσφέρει και το Λιμενικό Σώμα.

Σχετικές ειδήσεις