ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Σοκαριστικό βίντεο από το δυστύχημα - Άγρια επεισόδια από πρόσφυγες (σκληρές εικόνες)

Ωραιόκαστρο: Σοκαριστικό βίντεο από το δυστύχημα - Άγρια επεισόδια από πρόσφυγες (σκληρές εικόνες)

Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (16/10) έξω από τον καταυλισμό προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και κόστισε τη ζωή σε μια 32χρονη και τον 9χρονο γιο της.

Ένα βίντεο, το οποίο «τραβήχτηκε» δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην βιομηχανικό κτήριο Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο, αποτυπώνει τις αγωνιώδεις προσπάθειες να επαναφέρουν στη ζωή το άτυχο προσφυγόπουλο.

wreokastro5

Καθώς ακούγονται κραυγές από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί, η κάμερα εστιάζει σε μια γυναίκα η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει το παιδί... δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

wreokastro7 copy

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα έλαβε χώρα χθες βράδυ, όταν ένας 76χρονος παρέσυρε και σκότωσε μάνα και γιο, έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκε κι ένα 12χρονο κορίτσι (κόρη και αδελφή των θυμάτων), το οποίο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Μετά το δυστύχημα, οι πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Πρόσφυγες έκαψαν ολοσχερώς το μοιραίο όχημα και βιαιοπράγησαν κατά του προσωπικού ασθενοφόρου που έσπευσε στο σημείο.

Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης κάδοι απορριμμάτων έξω από το Κέντρο.

Ο 76χρονος, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που προκειμένου να αποκλιμακώσουν την κατάσταση έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν πριν τις 12 το μεσάνυχτα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαιτίας των επεισοδίων χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα -πλήρωμα του ΕΚΑΒ- και σε δύο αστυνομικούς.

Σχετικές ειδήσεις