ΕΛΛΑΔΑ

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση παρά τις καταγγελίες Ιερώνυμου

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση παρά τις καταγγελίες Ιερώνυμου

«Ο Μακαριότατος δεν είναι εισαγγελέας» επισήμαιναν με νόημα παράγοντες της Αρχιεπισκοπής όταν τους ζητήθηκαν πρόσθετες πληροφορίες για τα όσα ουσιαστικά και σαφέστατα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, για το «πάρτι» που έχει στηθεί γύρω από την οικονομική διαχείριση των τεράστιων κονδυλίων για τη φιλοξενία των χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, επί τόσους μήνες.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας (31/10/2016) ήταν σαφής και αποκαλυπτικός για όποιον θέλει να ακούσει και να καταλάβει.

Από τα παραπάνω γίνεται απολύτως σαφές ότι ουσιαστικά ο Αρχιεπίσκοπος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πάντοτε η κάθε λέξη την οποία χρησιμοποιεί στις δημόσιες τοποθετήσεις του είναι μετρημένη και ζυγισμένη.

Όπως μόνον το Newsbomb.gr ανέδειξε, ο κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της εκκλησίας στο θέμα της φιλοξενίας στη χώρας μας επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έσπευσε από τους πρώτους να προσφέρει τη βοήθειά της, στη συνέχεια έχει αποτραβηχτεί. Χαρακτηριστικά, αποκαλύπτει: «Τώρα είμαστε λίγο μακριά, είμαι λίγο επιφυλακτικός. Γιατί φοβάμαι ότι η φιλοξενία των προσφύγων έχει γίνει λίγο επαγγελματική. Κι όταν αυτά γίνονται επαγγελματικά τότε μετά από 3-4 χρόνια θα μάθουμε τα νέα και τότε θα ξανακουβεντιάσουμε πάλι».

Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος τον ρωτάει: «Λέτε ότι βγαίνουν χρήματα, υποθέτω».

Και ο Αρχιεπίσκοπος με ύφος που λέει τα πάντα, απαντά: «Ε, δεν έχω να πω τίποτε πάνω σ’ αυτό».

Όπως σημείωσε ήδη το Newsbomb.gr οι φράσεις αυτές του Μακαριότατου σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνουν κυρίως δύο πράγματα:

1ον. Ότι η Εκκλησία αποτραβήχτηκε από την υπόθεση του προσφυγικού κυρίως λόγω των όσων συμβαίνουν στη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό, τα οποία ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ένα θέμα με το οποίο δεν ήθελε να έχει την παραμικρή εμπλοκή, και

2ον. Ότι οι υποθέσεις αυτές σύντομα θα ερευνηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τη Δικαιοσύνη και τότε...

Είναι περισσότερο από σαφές ότι όλους αυτούς του μήνες η Εκκλησία παρακολουθούσε από κοντά τα τεκταινόμενα στη διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού και όταν διαπίστωσε ότι στήνεται ένα μεγάλο πάρτι τότε προτίμησε να αποχωρήσει διακριτικά καθώς η δική της δουλειά είναι να βοηθά αφιλοκερδώς και όχι να κερδίζει χρήματα από τον πόνο των άλλων.

Να επισημανθεί επίσης ότι σήμερα τα πολλά εκατομμύρια για το προσφυγικό υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς, καθώς έχει παρακαμφθεί το δημόσιο λογιστικό και έχουν επιτραπεί απ’ ευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν τα συνήθη όρια.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο πρώην βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης διατυπώνοντας βαρύτατους υπαινιγμούς για σπατάλες και διασπάθιση των χρημάτων που προέρχονται τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, ο κ. Βουδούρης είχε καταγγείλει απευθείας αναθέσεις τεχνικών κατασκευών σε ημετέρους και είχε μιλήσει για πιέσεις και αλλαγή των προδιαγραφών που αφορούν στην κατασκευή νέων οικίσκων, που τριπλασιάζουν το χρόνο, αλλά κυρίως το κόστος της κατασκευής τους από 2.5000.000 σε 8.600.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ουσιαστικά έχει αρνηθεί να δώσει ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις στη Βουλή αλλά ίσως τα λόγια του Αρχιεπισκόπου κινητοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα σε βάθος. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι κόβονται και τα τελευταία ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων καταδικάζοντας τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τα οποία συντηρούν.

Σχετικές ειδήσεις