ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: «Από εμένα θα το βρεις» - Όρμηξαν να λιντσάρουν κατηγορούμενο

Ηράκλειο: «Από εμένα θα το βρεις» - Όρμηξαν να λιντσάρουν κατηγορούμενο

Σκηνές πανικού στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου - Συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο

Από τα χέρια των συγγενών του θύματός του, γλίτωσε η Αστυνομία έναν 23χρονο που έχει καταδικαστεί για το βιασμό και τη ληστεία μας 78χρονη γυναίκας, η οποία λίγες εβδομάδες μετά την επίθεσή του, άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο δράστης, 23 ετών σήμερα, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης την αναβολή της δίκης του, καθώς ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης δεν μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο επειδή έπρεπε να βρίσκεται σε άλλη δίκη, στην Αθήνα.

Τελικά, η δίκη του 23χρονου αναβλήθηκε για τις 10 Μαΐου του 2017.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, το κλίμα ήταν τεταμένο στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, καθώς τα παιδιά και άλλοι συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας από το Πετροκεφάλι της Μεσαράς, αντίκρισαν για πρώτη φορά μετά από δυόμιση χρόνια τον κατηγορούμενο.

Μάλιστα, κάποιοι από τους συγγενείς επιχείρησαν να ορμήσουν εναντίον του την ώρα που ο 23χρονος εγκατέλειπε την αίθουσα του δικαστηρίου, με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν προκειμένου να τον γλιτώσουν από τα χέρια τους.

Οι συγγενείς της ηλικιωμένης επιτέθηκαν πάντως λεκτικά στον νεαρό, με την κόρη του θύματος να του φωνάζει «από εμένα θα το βρεις» ενώ δίπλα της, ο αδερφός της κρατούσε μια φωτογραφία της μητέρας του, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το έγκλημα είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2012, όταν σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που τον έστειλε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου- ο 23χρονος εξανάγκασε την 78χρονη σε ασελγή πράξη ενώ απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει την ανάγκασε να του δώσει το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε 5 ευρώ.

Δεκατρείς μήνες μετά το συμβάν και 10 μήνες μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, τον Δεκέμβριο του 2013, ο νεαρός συνελήφθη καθώς ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του, με DNA που είχε βρεθεί στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Τον Ιούλιο του 2014, ο νεαρός δικάστηκε κατηγορούμενος για βιασμό και ληστρική εκβίαση. Όπως σημειώνει το neakriti.gr, ο νεαρός είχε ισχυριστεί τότε στο Δικαστήριο ότι η 78χρονη τον πλήρωνε προκειμένου να έχουν μια πιο «στενή» σχέση. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι αυτό δεν ήταν σωστό εκ μέρους του. Αρνήθηκε πάντως ότι τη βίασε και τη λήστεψε.

Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του και το δικαστήριο υιοθέτησε την πρότασή της. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών ενώ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ότι η έφεσή του πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο νεαρός να μείνει ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

Σχετικές ειδήσεις