ΕΛΛΑΔΑ

Κωστής Στεφανόπουλος: Το συγκινητικό μήνυμα του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Κωστής Στεφανόπουλος: Το συγκινητικό μήνυμα του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

«Ήταν ένας αληθινός Ευρωπαίος»

Συγκίνηση σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη έχει προκαλέσει ο θάνατος του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή με την οποία μιλά με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Έλληνα πολιτικό και την προσφορά του στην Ελλάδα αλλά και στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένα σοφός πολιτικός, αγαπητός στον ελληνικό λαό και άψογος κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας», επισημαίνει σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνει επίσης πως ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένας αληθινός Ευρωπαίος και κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν με την Ευρώπη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Εξοχότατε,

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου, πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα θυμόμαστε τον Κωστή Στεφανόπουλο για τις αρετές που συνεισέφερε στην δημόσια ζωή: αξιοπρέπεια, τιμιότητα, ακεραιότητα, αίσθημα ευθύνης και μετριοπάθεια. Αρετές που του τις αναγνώριζαν εξίσου οι φίλοι και οι αντίπαλοι. Ήταν ένα σοφός πολιτικός, αγαπητός στον ελληνικό λαό και άψογος κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ήταν επίσης ένας αληθινός Ευρωπαίος που κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν με την Ευρώπη.

Ο χαρακτήρας του και το ήθος του θα μας λείψουν. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Κωστή Στεφανόπουλο είναι να μείνουμε πιστοί στις αξίες στις οποίες πίστευε ο ίδιος τόσο βαθιά σε όλη του τη ζωή και να ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε.

Με εκτίμηση,
Jean-Claude Juncker

Σχετικές ειδήσεις