ΕΛΛΑΔΑ

Γενική απεργία ΑΔΕΔΥ: «Νεκρώνει» το Δημόσιο

Γενική απεργία ΑΔΕΔΥ: «Νεκρώνει» το Δημόσιο

Ειδήσεις για γενική απεργία: Γενική απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη (24/11/2016) η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζοντας συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Γενική απεργία για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις νέες αλλαγές στα εργασιακά. Στις 11:00 το πρωί η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ γίνεται με φόντο τα εργασιακά για τα οποία, όπως υποστηρίζει, το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ, διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Κάλεσμα προς όλους απευθύνει το ΠΑΜΕ για τη σημερινή απεργία και τη συμμετοχή σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί με αίτημα την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση» στο Δημόσιο.

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς (Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Προαστιακός), ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Νοσοκομεία και δομές Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία. Παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχει προγραμματίζει και παναττική στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00.

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα, της Πέμπτης.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Σχετικές ειδήσεις