ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Θρίλερ με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά – Δεν ζητούν τη μητέρα τους

Πάτρα: Θρίλερ με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά – Δεν ζητούν τη μητέρα τους

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝ ΑΝΔΡΑ – ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τα παιδιά, τα οποία εικάζεται ότι είναι αδερφάκια, έχουν μεταφερθεί στο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Η καταγωγή τους δεν έχει διευκρινιστεί και εξετάζεται αν προέρχονται από οικογένεια Ρομά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1, η παιδοψυχίατρος του Καραμανδάνειου, κυρία Κατερίνα Κατάτση, τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο φοβούνται ιδιαίτερα όταν βλέπουν άνδρα. Εντύπωση προκαλεί δε, ότι δεν ζητούν τη μητέρα τους. Τα παιδιά λένε λεξούλες στα ελληνικά, όπως είπε η κυρία Κατάτση.

«Είναι σε πολύ καλή κατάσταση είναι φροντισμένα, δεν ήταν παραμελημένα, δεν είχαν σημάδια από κακοποίηση όπως λένε οι γιατροί που τα εξέτασαν. Ψυχοκινητικά είναι στα φυσιολογικά όρια ανάπτυξης για την ηλικία τους και κάνουν πολύ καλή επαφή με το γυναικείο φύλο μόνο», είπε η παιδοψυχίατρος.

«Μόλις δουν άντρα, έστω και με τη θέα της ανδρικής φιγούρας, το μεγαλύτερο απομακρύνεται, κρύβει το προσωπάκι του και σε κάποιες στιγμές, όπως μου ανέφεραν οι νοσηλεύτριες τρομοκρατημένο κλαίει. Το άλλο παιδάκι που είναι 1,5 ετών, μιμείται το μεγαλύτερο. Το βρέφος είναι σε πολύ μικρή ηλικία, δεν καταλαβαίνει», πρόσθεσε.

«Αυτό που είναι 2,5 εών λέει κάποιες λεξούλες στα ελληνικά, κανονικά όχι σπαστά. Μπορεί να είναι από Έλληνες Ρομά, δεν γνωρίζουμε. Ήταν πρόσφατα εγκαταλελειμμένα, δεν είχαν ταλαιπωρηθεί, δεν είχαν κρυώσει, ήταν καθαρά. Πρέπει να είναι αδελφάκια, το ένα κρατούσε αγκαλιά το άλλο» συμπλήρωσε η κυρία Κατάτση.

«Δεν ζητάνε τη μαμά τους» είπε επίσης η παιδοψυχίατρος.

Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία «χτενίζει» καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει το thebest.gr βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό των γονιών ή συγγενικών τους προσώπων.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πηγαίνουν στους καταυλισμούς και δείχνουν φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος τα αναγνωρίσει.

Παράλληλα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έμεναν σε κάποιο σπίτι, είτε μέσα στην πόλη της Πάτρας, είτε σε γειτονική περιοχή.
Ως προς την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει δικογραφία κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Σχετικές ειδήσεις