ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εντοπίστηκαν οι γονείς που εγκατέλειψαν τα τρία κοριτσάκια

Πάτρα: Εντοπίστηκαν οι γονείς που εγκατέλειψαν τα τρία κοριτσάκια

Τα παιδιά, ηλικίας περίπου τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών αντίστοιχα, εντόπισε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία

Δύο νήπια κοριτσάκια κι ένα βρέφος εντοπίστηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής να περιφέρονται, χωρίς τη συνοδεία κάποιου γονέα σε πεζοδρόμιο της οδού Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, βρήκαν τα τρία παιδιά μόνα τους και περίμεναν λίγη ώρα μήπως εμφανισθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι όταν εντοπίστηκαν τα ανήλικα, το μεγαλύτερο κρατούσε στην αγκαλιά του το μωρό.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα παιδιά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.

Έπειτα από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας.

Οι Αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών των τριών ανήλικων παιδιών. Τέσσερις ημέρες αργότερα η Αστυνομία εντόπισε τους ανεύθυνους γονείς. Πρόκειται για ζευγάρι Αλβανών οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι είναι οι γονείς, συνελήφθησαν και κρατούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είπε στους αστυνομικούς ότι πριν από λίγο καιρό έφυγε από το σπίτι η 20χρονη σύζυγός του και αυτός έμεινε μόνος με τα τρία παιδιά.

Στην συνέχεια μετέφερε τα τρία παιδιά σε συγγενικό του πρόσωπο στην Πάτρα, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα επιστρέψει στο σπίτι η σύζυγός του. Επίσης είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει πως τα παιδιά βρέθηκαν στο δρόμο.

Σχετικές ειδήσεις