ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκαν τα ''golden boys'' του ΑΔΜΗΕ μετά το σκάνδαλο με τους «χρυσούς» μισθούς

Παραιτήθηκαν τα ''golden boys'' του ΑΔΜΗΕ μετά το σκάνδαλο με τους «χρυσούς» μισθούς

Δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τους υπέβαλαν οι επικεφαλής της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με τους «χρυσούς» μισθούς εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιοτάκης και Γιάννης Μπλάνας αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, όπου και του ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσής τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που υπέγραψαν.

Δεσμεύθηκαν ωστόσο να επιστρέψουν τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του κ. Σταθάκη, ο οποίος και τις έκανε αποδεκτές.

Η αποκάλυψη για τις χρυσές αμοιβές της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ προήλθε από την ερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης ενέργειας Κώστας Σκρέκας, και αμέσως δημιούργησε μείζον θέμα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ερώτηση εν μέσω κρίσης, τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, ο πρόεδρος Μανώλης Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Μπλάνας, έκαναν τον Δεκέμβριο 2016, χρήση νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2015 και με τον οποίο ήρθη το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ στα επίπεδα του μισθού του γενικού γραμματέα.

Σαν αποτέλεσμα, αύξησε έκαστος τις απολαβές του στα 20.000 ευρώ τον μήνα (μεικτά συν εργοδοτικές εισφορές), ζητώντας επίσης έκαστος από τον ΑΔΜΗΕ ως αναδρομικά, 256.000 ευρώ.

Η ερώτηση θορύβησε τόσο στη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο ζήτησε εξηγήσεις και τελικά έλαβε τις παραιτήσεις των κκ Κορωνιωτάκη και Μπλάνα.

Σχετικές ειδήσεις