ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη η χώρα

Απεργία ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη η χώρα

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την ερχόμενη Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Μαΐου λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την ερχόμενη Τρίτη 16/05 και Τετάρτη 17/05, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Ορισμένα από τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

Σχετικές ειδήσεις