ΕΛΛΑΔΑ

Λουκάς Παπαδήμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Λουκάς Παπαδήμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Λουκάς Παπαδήμος: Σταθερή και χωρίς να εμπνέει καμία ανησυχία είναι η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης (25/05/2017) έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο Λουκάς Παπαδήμος πέρασε τη νύχτα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο πρώην πρωθυπουργός αμέσως μετά την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου που άνοιξε ο ίδιος μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στο κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό» φέροντας πολλά επιφανειακά τραύματα στο θώρακα, την κοιλιακή χώρα και τους μηρούς.

Το τραύμα στο πόδι του έχει αντιμετωπιστεί από τους χειρουργούς που διενήργησαν καθαρισμό, ενώ και το μικρής έκτασης και βαρύτητας εισπνευστικό έγκαυμα που εντοπίστηκε - λόγω της έκθεσής του στο περιεχόμενο του φακέλου - δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”. Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού».

Όπως τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν «κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία», ενώ αναφορικά με τους δύο υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδας που συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό, η ενημέρωση του νοσοκομείου ανέφερε ότι «έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου

Σχετικές ειδήσεις