ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Την Κυριακή (11/06/2017) από το πρωί η Μακεδονία, η Θεσσαλία και βαθμιαία όλα τα ηπειρωτικά (έκτος Θράκης), η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το Ιόνιο.

Τη νύχτα, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

H πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή (11/06/2017):

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές αναμένεται να σημειωθούν αρχικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης), την Εύβοια και τις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το Ιόνιο.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ηπειρωτικά.

Νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους θα αναπτυχθούν στην Αττική με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη έως 27 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Προειδοποίηση Καλλιάνου

Για την αλλαγή του καιρού την Κυριακή (11/06/2017) είχε προειδοποιήσει και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι μπόρες, ισχυρές βροχές, τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείονται και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

KALLIANOS

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε για τον καιρό της Κυριακής ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος:

«ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ!

Όλο ελπίζουμε ότι θα καλοκαιριάσει και όλο εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο φετινός Ιούνιος. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι απαραίτητο αξεσουάρ θα είναι η ομπρέλα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή το πρωί και πρώτα από την Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις ισχυρές βροχές, τις τοπικές καταιγίδες η και ακόμη τις τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από το μεσημέρι της Κυριακής τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν πολύ γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δεν αναμένονται όμως βροχές στις περισσότερες νησιωτικής περιοχές της χώρας. Θα είναι δηλαδή μια κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει κυρίως σε πρώτη φάση τα ηπειρωτικά.

Από την Κυριακή το μεσημέρι (χοντρικά) θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες και στην περιοχή της Αττικής. Ο καιρός θα θυμίζει Λονδίνο μιας και θα είναι κατά περιόδους αρκετά μουντός σε συνδυασμό με τις τοπικές καταιγίδες που για άλλη μια φορά θα πλήξουν τμήματα του λεκανοπεδίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα βρέχει από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Πάντως τη Δευτέρα, οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του Αιγαίου και σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά τη διάρκεια του διημέρου αυτού, όχι όμως σε τιμές όπου θα χρειαστεί να φορέσουμε ζακέτα. Ίσως στα ορεινά-ημιορεινά της χώρας, νωρίς το πρωί, να χρειαστεί να φορέσουμε κάτι φθινοπωρινό.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα αγγίξουν ειδικά τη Δευτέρα τα 7-8 μποφόρ στο κεντροβορειο Αιγαίο (βοριάδες), χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να διαφαίνεται ενδεχόμενο για απαγορευτικά στα πλοία.

Οσοι βιάζεστε να έρθει το καλοκαίρι, παρακαλώ να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα. Προέχουν οι καταιγίδες της Κυριακής...»

Σχετικές ειδήσεις