ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχονται τα πρώτα 40άρια!

Καιρός - Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Έρχονται τα πρώτα 40άρια!

Ιδιαίτερο ζεστό αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-25/06/2017), με τον υδράργυρο να αγγίζει σε κάποιες περιοχές ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, η θερμοκρασία θα τραβήξει την ανηφόρα. Ωστόσο, διευκρίνισε πως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν πρόκειται για καύσωνα, αλλά για θερμή εισβολή.

«Μετά από τις συνεχόμενες ημέρες με βροχοπτώσεις που επηρέασαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαίνεται ότι σταδιακά ο καιρός θα καταστεί καλοκαιρινός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθε μέρα περαιτέρω άνοδο» έγραψε στο Facebook.

Ωστόσο, σημείωσε πως από το μεσημέρι έως το απόγευμα θα αναπτυχθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτή η πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικού χαρακτήρα μπόρες.

«Όλες αυτές τις μέρες, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία "χτυπήθηκαν" από έναν ισχυρό και μακράς διάρκειας καύσωνα. Φαίνεται ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι θερμές αυτές αέριες μάζες θα ταξιδέψουν προς την περιοχή μας και θα ανεβάσουν κατά πολύ τον υδράργυρο, όχι βέβαια στα επίπεδα ενός ισχυρού η επικίνδυνου καύσωνα» σημείωσε.

Τι καιρό θα κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσα με λεπτομέρεια, βλέπω ότι κάθε μέρα πλέον, η θερμοκρασία θα σημειώνει άνοδο κατά 2°C περίπου» έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος, σημειώνοντας αναλυτικά τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών.

Αναλυτικά, στην Αθήνα:

Τρίτη : 31°C
Τετάρτη : 33°C
Πέμπτη : 34-35°C
Παρασκευή : 36-37°C
Σάββατο : 37-38°C
Κυριακή : 38°C'

Στη Θεσσαλονίκη:
Τρίτη : 29-30°C
Τετάρτη : 31°C
Πέμπτη : 33°C
Παρασκευή : 34-35°C
Σάββατο : 36°C
Κυριακή : 36°C

Τέλος, ο Γιάννης Καλλιάνος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πεδινές περιοχές, οι οποίες είναι ευπαθείς στη ζέστη, που από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν να σημειώνονται τα πρώτα 40άρια.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε στο Facebook