ΕΛΛΑΔΑ

Εν μέσω καύσωνα μαζεύουν τα σκουπίδια – Σε τρεις μέρες θα καθαρίσει η Αθήνα

Εν μέσω καύσωνα μαζεύουν τα σκουπίδια – Σε τρεις μέρες θα καθαρίσει η Αθήνα

Μετά την αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας την Πέμπτη (29/06), τα απορριμματοφόρα των δήμων εκτελούν ενισχυμένα δρομολόγια προκειμένου να καθαρίσουν τις πόλεις από τα σκουπίδια που έχουν σχηματίσει «βουνά».

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Έπειτα από δέκα μέρες κινητοποιήσεων οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα από αργά το βράδυ της Πέμπτης (29/06) βρίσκονται σε αγώνα δρόμου για να καθαρίσουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια. Στην πρωτεύουσα, μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μέρες για να απομακρύνουν όλα τα απορρίμματα που έχουν μαζευτεί στους κάδους.

Την όλη διαδικασία επιβαρύνει ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα εδώ και μέρες, ενώ σήμερα που το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου η μυρωδιά των σκουπιδιών θα είναι ανυπόφορη. Επιπλέον, οι κάδοι χρειάζονται πλύσιμο όπως και ο χώρος γύρω από αυτούς, για να καθαρίσουν ουσιαστικά οι πόλεις. Έτσι ενδέχεται να επιστρατευτούν και υδροφόρες των δήμων.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, με τη μειοψηφία να ζητά τη συνέχιση της απεργίας έως και την Κυριακή. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη ότι δεν έπρεπε να παραταθεί η ταλαιπωρία των πολιτών με δεδομένο ότι στους δρόμους βρίσκονται χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Σχετικές ειδήσεις