ΕΛΛΑΔΑ

Μίνως Κυριακού: Ποιος ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας των ΜΜΕ

Μίνως Κυριακού: Ποιος ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας των ΜΜΕ

Πέθανε ο Μίνως Κυριακού | Ειδήσεις: Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του 75χρονου ιδρυτή και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, Μίνωα Κυριακού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Κυριακής (02/07/2017) σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 - ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σε ανακοίνωσή του, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ανέφερε για το θάνατο του Μίνωα Κυριακού:

«Ο Μίνως Κυριακού υπέστη σήμερα αιφνιδίως στις 4 μ.μ. καρδιοαναπνευστική ανακοπή και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

«Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΑΝΤ1

Η ζωή του Μίνωα Κυριακού

Είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942 και ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών. Έλληνας εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31 Μαΐου του 1942. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες.

Ήταν επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου κι έχει δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του.

Ο Μίνως Κυριακού σπούδασε στη Γαλλία και την Ελβετία.

Ένας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών. Ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των ΜΜΕ με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είχε τρία παιδιά, τον Θοδωρή, την Αθηνά και τον Ξενοφώντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις χθες, Σάββατο 1η Ιουλίου, βαφτίστηκε το εγγόνι του, ενώ την προηγούμενη Πέμπτη 29/6 είχε παντρευτεί σε στενό κύκλο ο γιος του Θοδωρής.

Σχετικές ειδήσεις